Despre mine

Sunt Alina, psiholog atestat de Colegiul Psihologilor din România, cu drept de liberă practică în specialitățile psihologie clinică și psihoterapie sistemică de familie și cuplu, în regim autonom (cod RUP 4407).

În 2007, am obținut licențierea în psihologie în urma absolvirii cursurilor universitare ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Al. I. Cuza Iași, specializararea Psihologie. În același an, am obținut și calitatea de membru al Colegiului Psihologilor din România, debutând în meseria de psiholog și familiarizându-mă, inițial, cu testarea și evaluarea psihologică din domeniul psihologiei muncii și organizaționale.

Primii mei pași în dezvoltarea personală și în profesia de psihoterapeut au fost ghidați în cadrul Institutului pentru Cuplu și Familie Iași, prin cursurile de formare profesională de bază în psihoterapia sistemică de cuplu și familie, și apoi prin supervizare și intervizare profesională. În timpul formării, supervizării și, ulterior, practicării psihoterapiei în regim autonom, am lucrat ca psiholog angajat în sistemul public de asistență socială (2008-2018), acordând asistență victimelor violenței în familie (femei și copii) și victimelor traficului de persoane (adulți) și având, astfel, privilegiul de a dobândi în formarea mea ca profesionist, o experiență bogată în abordarea complexității universului uman interior, a suferințelor și resurselor sale, a relațiilor umane, precum și a lecțiilor și soluțiilor pe care fiecare relație, moment, eveniment din viață ni le oferă fiecăruia dintre noi.

În procesul psihoterapeutic, îmi doresc să ofer clienților mei cel mai înalt nivel de profesionalism, siguranță, intimitate și confidențialitate, astfel că, în 2017 am decis să continui practica profesională în sistem privat, prin cabinetul individual de psihologie avizat de Colegiul Psihologilor din România prin Certificatul de înregistrare nr. 77 din 17.02.2017 (cod înrg. 1IS6891). Experiența mea clinică include o activitate practică neîntreruptă de peste 13 ani, timp în care am dobândit, prin formare profesională continuă, specializări și competențe în intervenția asupra copilului, familiei și grupurilor, evaluarea și tratamentul depresiei, anxietății, pierderii și doliului, traumei, adicțiilor, bolilor grave și/sau invalidante, divorț și separare, abordarea diagnosticelor psihiatrice, dezvoltare personală etc..

Dacă ai ajuns la concluzia că experiența mea profesională te poate ajuta, te invit să inițiezi contactul și să te programezi pentru o primă ședință, astfel încât să ne putem cunoaște și să începem lucrul pentru îndeplinirea obiectivele tale!